woensdag 14 maart 2012

Lunares nu Paco


22 februari hebben we Paco (zoals we Lunares genoemd hebben) opgehaald bij zijn gastgezin in Drenthe.
We waren al verliefd op zijn foto’s op de site en het filmpje, maar in het echt is hij nog mooier en leuker!
Gelukkig is hij dol op autorijden, hij moest helemaal mee naar Eindhoven!
Bij binnenkomst heeft hij meteen even zijn poot opgetild en de bank ingewijd: zo dit wordt mijn thuis!
Niet alleen ons gezin, maar ook de buren en vrienden hebben vol spanning uitgekeken naar de komst van Paco. De eerste dagen hebben we heel wat aanloop gehad van vrienden die Paco wilden ontmoeten en iedereen is blij met zijn komst!
Er is een rooster gemaakt om de uurtjes die hij alleen moet zijn op te vangen. Paco heeft inmiddels kennis gemaakt met de vele honden uit de buurt. Hij vindt het gelukkig allemaal prima en laat zich als nieuwkomer niet weg-blaffen.
Paco is vriendelijk, enthousiast, speels, snel en lenig. Wanneer wij niet snel genoeg het aanrecht of de tafel opruimen, komt hij graag een handje helpen om daarna heerlijk voldaan een plekje op de bank te veroveren. Ook tassen vindt hij heel interessant, de portemonnee heeft hij zorgvuldig bewaard in zijn hondenmand. Alle herrie van de stad vindt Paco maar niets, gelukkig zijn we binnen een paar minuten lopen in het bos of op de weilanden en daar kan hij naar hartenlust snuffelen en rennen.
En dan die kou en regen, Paco wilde niet mee wandelen en stond hard te blaffen in de deuropening. Gelukkig wordt het al een beetje lente en dan kan hij heerlijk buiten liggen en genieten van de zon. (toch een echte Spanjaard!)
Sinds zijn komst is het niet meer stil in huis. We genieten weer van de wandelingen in de bossen. Het is onvoorstelbaar dat Paco zo lang in het asiel heeft gezeten, Yvonne heeft hem gelukkig al wat huisregels aangeleerd en ze heeft ook niets teveel gezegd: Paco is gewoon een heel lieve hond, die volop geniet van aandacht en gezelschap. Voor de inmiddels uitwonende kinderen een extra reden om geregeld thuis te komen.
Wij zijn heel gelukkig met ons nieuwe vriendje Paco!!

We willen alle vrijwilligers van ACE, zowel in Spanje als in Nederland, bedanken voor de goede zorgen voor Paco. We kunnen merken dat er goed en met liefde voor hem gezorgd is en dankzij het gastgezin heeft hij alvast weer een beetje kunnen wennen aan een gewone thuissituatie.

Vera, Joris, Evelien en Susan





Geen opmerkingen:

Een reactie posten