vrijdag 23 maart 2012

Aankomst honden 21-3

Hoi allemaal,
 
Afgelopen woensdag kwam er gelukkig weer een vlucht uit Malaga met 4 'geluksvogels', namelijk Quido(labrador), Pagui (teckel),  Ovida (X mini Bernersenner?)  en Quentino (de witte, type 'swifferhond').
Om half twee was het clubje adoptanten in een keer helemaal compleet, vervolgens het 'lange' wachten tot de honden in de kooien door de douane komen. Wat me altijd opvalt bij de vluchtopvang is dat er binnen het groepje van adoptanten altijd gelijk een soort 'wij'-gevoel' is, lekker gezellig met elkaar praten etc.
Na een dik uur wachten kwamen ze dan eindelijk, eerst de ene kooi open, waaruit de drukke en gezellige Quido kwam tesamen met Quentino. De laatste was inm aardig schor van zijn pogingen om het geluid van de vliegtuigmotoren te overtreffen. Quido was gelijk helemaal blij, ook Quentino kwam na een paar minuten al aardig bij van alle nieuwe indrukken. Dan de volgende kooi, daarin zaten Paqui nu Noa, een teckel die van een broodfokker uit Madrid gered was. Deze werd geadopteerd door Netty. Als laatste kwam Ovida, een hele mooie kruising van nog maar 4 maanden. Zijn adoptanten hadden tot 2,5 jaar geleden een hond gehad en waren nu na lange tijd weer toe aan een nieuwe hond en kwamen na een lange zoektocht langs de Nederlandse velden uiteindelijk bij ACE en Ovida terecht, een regelrechte voltreffer bleek bij kennismaking.
Vervolgens de paspoorten uitgedeeld en een groepsfoto gemaakt.
Daarna ging iedereen langzamerhand richting de parkeerplaats om met hun nieuwe aanwinst richting hun eeuwige nieuwe thuis te rijden.
Wederom zagen alle honden er weer gezond , schoon en fris uit, met dank aan de trouwe medewerkers Steven, Mike en de stagaires die alle honden dagelijks verzorgen in Spanje en de honden voor vertrek altijd een goede schrubbeurt geven, helemaal top, dank hiervoor!
En natuurlijk ook dank aan Fabienne die het asiel beheert en de honden aldaar een veilig (tijdelijk)thuis biedt en ze een tweede, derde of vierde kans geeft en op weg naar Malaga Airport bij het wegbrengen van de honden altijd wordt vergezeld door good-old Dian.
Met al deze inzet, toewijding, geduld en natuurlijk dieren/hondenliefde is ACE een mooie organisatie met een nobel doel, waar ik als mede-vrijwilliger graag deel van uitmaak.
Ik zou zeggen op naar de volgende vlucht en naar de volgende geluksvogels enne... goed nieuws, want voor de maand april zijn er in tegenstelling tot de afgelopen maand weer veel vluchten gepland.
Speciale dank aan Tea Fledderus van Quido die de foto's heeft gemaakt.
 
 
Groeten Nils
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten