dinsdag 7 februari 2012

Sally heet nu terecht DIVA !!!

17 januari kon ik Diva (toen nog Sally) ophalen op schiphol ik had daar afgesproken met mijn vriendin die ook een hondje had geadopteerd, haar man en een vriendin zijn persoonlijk naar Malaga gevlogen om de hondjes op te halen.
Toen ik Diva uit haar reistas haalde was er meteen een klik ze kroop in mijn jas en vond het prima daar, op een stukje gras voor schiphol probeerde ik haar een plas te laten doen maar ze vond het niets op de grond en wilde liever weer naar dat lekkere plekje in die jas, dat heb ik maar gedaan. Toen we naar de auto liepen in de parkeergarage was er ook nog een strook gras ik heb haar daar toch maar weer opgezet en ja hoor een hele lange plas en daarna in de garage nog een drolletje, gelukkig had ik schoonmaak spullen mee dus dat was geen probleem.
De reis in de auto ging redelijk, ze had wel even genoeg van reizen maar ja we moesten toch nog naar huis eenmaal thuis wilde ze alleen maar op schoot. De andere 2 hondjes Chico en Flurry vond ze maar niets, ze wilde niet eten en niet drinken en niet op de grond, ik vond het niet zo’n probleem dat ze alleen maar op schoot wilde maar ik moest natuurlijk ook nog andere dingen doen bijv. kopje koffie maken of even naar de wc… hhmmm wat te doen ?
Aha ! de hondenbuggy… ik de buggy gepakt een warm dekbedje erin en ja hoor heerlijk vond ze het en ik kon mijn gang gaan, ik hoefde alleen maar de buggy achter mij aan te slepen.
Ze heeft de eerste dagen heel veel geslapen, ze was zindelijk en eten en drinken ging na paar dagen ook prima, en er werd ook contact gelegd met de andere hondjes dat kwam door de buggy ! Hun wilden natuurlijk ook wel zo heerlijk warm liggen vlak bij het baasje, de mandjes waren opeens niet goed genoeg meer dus zitten voor de buggy, en piepen en zeuren net zolang tot baasje hun ook in de buggy tilde en zo werden ze vriendjes.  Ze heeft nog een beetje moeite met Chico de chihuahua omdat hij nogal energiek is het andere terriertje is meer zoals Diva…. rustig en lekker lui.
De buggy is inmiddels weer weg gezet ze ligt nu heerlijk in de mandjes of op de bank,  ik ben er achter gekomen dat ze doof is en ze kan ’s nachts niet alleen met de andere hondjes beneden blijven, dan gaat ze zoeken en huilen….dus ik, die nog nooit van haar leven dieren in bed heeft gehad ( ik heb al ruim 35 jaar katten en honden)   mijn slaapkamer was ten strengste verboden !! slaap nu met een Spaans hondje J dus met recht een Spaanse Diva zoals wij haar noemen.
Links Flurry en rechts Diva


Geen opmerkingen:

Een reactie posten