woensdag 14 december 2011

REFUGIO SEPTEMBER 2011

Eind november, zijn we met z’n drieën (3 vriendinnen), Nini en Els, naar de refugio Ace gegaan, als vrijwilliger, om hun goede werk te ondersteunen en om er met de hondjes te gaan wandelen.
Het was een verrijkende ervaring, eentje die we nooit zullen vergeten.  Wat je ziet en meemaakt raakt je diep en zal ons nog lang nazinderen…
Je hart doet soms pijn, maar gloeit ook van warmte en liefde die je voor de hondjes voelt !  Ze stelen één voor één je hart !
Je hebt geen handen genoeg om al de hondjes te knuffelen en te aaien, want ze willen dit allemaal, ieder vraagt om dat klein beetje aandacht.  Wat me het meeste bijgebleven is, is het geblaf van de vele hondjes als je langs hun kooien passeert.  Dit geluid vergeet je nooit.
Ze willen er allemaal uit of voor een leuke wandeling…  Het gaf een enorm goed gevoel om met de honden te gaan wandelen.
We hadden natuurlijk ook leuke spulletjes mee voor de hondjes, we mogen ze toch verwennen hé.

Ik zou het iedereen aanraden om een stop te maken in de refugio.  Maak van je vakantie iets, waar je het goede doel mee steunt !
Het was ook leuk om Fabienne beter te leren kennen.  Dit is een dame met een oh zo groot hart !  Er zouden er meer van moeten bestaan.
Ik geloof erin dat er nog mensen zijn met een hart voor dieren.  We kunnen ze inderdaad niet allemaal redden, maar het is het proberen waard !


Volgend jaar in september, gaan we terug, dat staat vast !
Hierbij nog een paar sfeerbeelden van onze tijd in de refugio.

Ik hoop dat alle lieve dieren die nu nog in het asiel zitten, een goede thuis krijgen in 2012 !

Anny Van de Sompel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten