woensdag 16 november 2011

DRINGENDE OPROEP...een noodkreet voor Jada...spaanse honden in nood

Hierbij een hart onder de riem voor onze Jada,  een dappere meid die een duwtje in
de rug kan gebruiken…
Twee jaar geleden in de zomer is onze “ouwe” hond Cody ( kruising cocker – schnauzer) ingeslapen.  Bijna 15 jaar was deze meid onze trouwe gezellin.  Ooit was ze,amper 5 weken oud , in een doos gedropt op de stoep van een asiel…. Na vrijwel één dag had het toeval gezorgd voor een warme nest bij ons….
Ondertussen (enkele verhuizen verder) en de kinderen uit huis, was haar “hondeleven” over….Besluit : geen hond meer….
Maar het lot besliste anders !  Enkele malen toch eens naar pleegdieren gezocht (wij zijn niet voor fabriekshondjes ) en telkens kwamen de snoetjes van prachtige honden piepen…
Bleek dat een nestje pups ( KRUISING SPAANSE WINDHOND MET PRESA CANARIO ) gered was van de gaskamers in een dodenhuis in Malaga door SHIN en overgebracht naar Vlaanderen.
Dit kregen we te horen na een telefoontje.  Oei, dit was onbekend terrein….nog eens gebeld – en toch gaan kijken… een adoptiegesprek ( zeer serieus )….en  Onze FILOU werd onze adoptiehond !!!!   En van dag één vult hij zeer intensief het lege gaatje van zijn trouwe voorgangster !!!! Hij is onze grote liefde ….
Nu ontdekten we op de site van SHIN plots foto’s van onze Filou??? Neen dit kon niet waar zijn !!! Twee druppels water een teefje JADA,dit kon niet anders dan een zusje zijn dat destijds ook naar hier werd overgevlogen ….Dit was nog waar ook !  Zo zochten we contact…En ja, JADA werd toen ook geadopteerd maar jammer genoeg werd ze terug naar SHIN gebracht.  Vandaar de oproep van SHIN om een nieuw adoptiegezin voor JADA.
Daarom klimmen wij in onze pen,  wij supporteren voor Jada,  wij BAASJES van Filou, willen deze oproep doen voor Jada omdat onze Filou een tophond is, trouw, lief, slim, braaf en prachtig mooi.Wij zijn nog nooit met hem gaan wandelen zonder complimenten of bewonderende blikken ….dit zeg toch veel, want deze “coctail d’amour” is zééér geslaagd. Hij heeft het sierlijke en slanke en de hoge poten van de Galgo (windhond) en de hartveroverende kop en het gespierde van de dog. Hij is een macho met een hartje van boter !!!  ( wij hebben een kleindochtertje van 9 maanden en Filou blijft op een simpel gebaar enkele meters op afstand, als een speeltje valt raapt hij het niet op en Filou loopt braaf langs de wandelwagen mee…)(Ook hebben we een kattinnetje die de hond rond de oren slaat …)
JADA is als een tweelingzus.

Welke baas heeft JADA nodig :
Dit “ras” vraag een rustige aanpak.  Heel belonend gericht, met veel pluimpjes en snoepjes bij goed gedrag.  Onze hond loopt bv. bijna altijd los in bos (ook naast de fiets), wij oefenen altijd als hij komt en geven regelmatig een snoepje ter beloning!
Harde commando’s of drilgedrag werken niet gunstig.  Rust en structuur, weinig woorden – werken het beste en je zal vertrouwen winnen.
Negatief gedrag negeren – positief belonen -  Jada is zeer slim en ook zeer sociaal,naar mensen èn honden.Ze vraagt wel veel aandacht doordat ze veel energie heeft.Wordt dit niet gevoed raakt ze hyperactief…
EEN GOUDEN REGEL :  gezien ze een “halve” windhond is – elke dag gaan wandelen,fietsen, joggen – even de zinnen verzetten en dit buiten de tuin !  Dit uurtje per dag geeft je de garantie dat ondanks haar lange poten en sterke spieren, Jada een echt salonhondje zal zijn …..
Dus ben je sportief, heb je een hart voor dieren en vertoef je graag in de natuur, wil je een trouwe metgezel en krijg je graag complimentjes ( al is het dan voor je mooie hond èn voor jouw goeie smaak ) twijfel dan niet en steek je licht eens op…je
weet maar nooit dat deze blind date een schot in de roos zal zijn !

Elke Leenders
Nazorg SHIN
+32(0)473 268.263



Geen opmerkingen:

Een reactie posten