dinsdag 4 oktober 2011

Aankomst Altea nu Pip zaterdag 1 oktober op Schiphol

 
Zaterdag 1 oktober hebben we Altea op Schiphol opgehaald, het was een hele leuke belevenis.
Voor ons en onze kids was het wel spannend. Nadat we Erna (ACE) hadden ontmoet in de aankomsthal zijn we nog even naar buiten gegaan om het vliegtuig aan te zien komen.
Helaas 'parkeerde' het vliegtuig ver van ons af. Daarna moesten we nog wel even in de aankomsthal wachten totdat de honden (5 stuks) kwamen.
 
Het waren twee grote benches met daarin ieder twee hondjes en 1 hondje zat in een kleine tas als handbagage.
'Onze' Altea zat in een bench samen met Frenchie: samen waren ze heel erg enthousiast en springerig.
Terwijl ze nog in de bench zat likte Altea al heel enthousiast onze vingers, maar uit de bench komen was erg spannend .
Nadat ze eindelijk goed in haar tuigje zat en aangelijnd was konden we haar los laten maar:..ze kroop direct tegen ons aan.
Nadat ze wat gedronken heeft zijn we richting auto gegaan: ze wilde niet lopen dus... heb ik haar op mijn arm genomen en zijn we als apetrotse hondenbezitters richting de parkeergarage gegaan. Ze was de afgelopen weken goed gegroeid en woog niet meer de 5kg die op de website stond...het zijn er inmiddels 11 !
Ook de rit in de auto ging goed, ze bleef rustig in de bench liggen. (we hadden de middelste stoel naar beneden geklapt zodat de kids haar onderweg konden aaien) 

Eenmaal thuis aangekomen moest ze wel even wennen: wij hebben grint in de tuin en dat vond ze toch wel vreemd onder haar voeten maar al vrij snel begon ze steentjes op te rapen en bij ons te brengen ??!!
Daarna hebben we maar wat speelgoed voor haar gepakt : apporteren doet ze nu al meteen. we gooien wat weg en ze brengt het direct terug.
Ze speelt heel erg graag.
We hebben inmiddels al een aantal keer een klein wandelingetje gemaakt, maar dat is erg spannend: die auto's en fietsen dat zijn toch vreemde dingen!
Maar het gaat steeds beter. Ook in het donker is het erg spannend en wacht ze met haar plas tot ze weer in de tuin is...
 
We hebben een bezoekje aan de dierenarts gebracht: alles is prima in orde, alleen haar oren zijn wat vies. Daar heeft ze een zalfje voor gehad.
We zijn zo blij met haar, het is echt een schat van een beestje.
Ze is heel rustig en vindt alles goed: ze is zelfs al onder de douche geweest en ook het borstelen vindt ze allemaal best.
oh ja de naam: we twijfelden over Pip of Roos. Maar toen ze uit de bench kwam was het duidelijk, ze is een echte PIP !
 
Ook wil ik nog even een compliment geven over de informatie vooraf: over wat ons te wachten stond, de mogelijke ziektes, de voeding e.d. 
Ik heb begrepen dat het ook weleens anders kan gaan. Complimenten!
 
Ik heb ook een filmpje over haar aankomst op youtube gezet:

Groetjes Rijna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten