donderdag 4 augustus 2011

Splinter's aankomst bij de fam.Mosterd en Skippie




14 APRIL!!!!
We zijn netjes op tijd op Schiphol, maar Ranma die vanaf vandaag Splinter gaat heten, was er nog niet! De medewerker van ACE was al aanwezig incl. zijn eigen spaanse hond
en 4 andere baasjes.
Spannend hoor dat wachten!

Eindelijk was het vliegtuig geland en kwamen de eerste mensen door de deuren. De hondjes komen altijd als laatste dat wisten we al, gewoon op de transportband! Ja hoor, daar zagen we de hokken op een kar door de deuren komen, 1 hondje zat in een rugzak van degene die de hondjes had meegenomen, alleen z'n snuitje stak er bovenuit...is dat Splinter??
En 1 hondje gilde "moord en brand"...hmmm ja dat was dus Splinter! Kan niet missen, die hoort bij ons!
Hij was zo zielig! Met z'n staartje tussen z'n poten zat hij samen met een ander hondje in een bench, hij had een extra pilletje gekregen omdat hij zo van streek was!

...."Uit de bench komen? Ik dacht het niet! "Wie zijn dat nu weer en wat gaan ze met me doen?" "Laat eerst maar eens zien dat jullie te vertrouwen zijn, hmmm wat is dat?" "Wat heeft zij daar in haar hand?" "Snufsnuf, hee dat ruikt best goed, hmm lekker zeg, nou die mensen zijn best wel tof ,ik denk dat ik maar met ze mee ga!" ....

En ja hoor eindelijk kwam Splinter uit de bench!
Hij sprong daarna door het dolle heen, bovenop ons, hield met 2 pootjes m'n hand vast en liet niet meer los! Huppend op z'n achter pootjes door de parkeergarage van Schiphol op weg naar de auto.

Om 18.00 was Splinter eindelijk THUIS na 5 maanden eindelijk een eigen mand ("wat is dat voor wollig ding?") Heel het huis werdt bekeken en besnuffeld en Skippie onze andere hond ook. 2 kwispelende straartjes! Dat gaat goed!

.....22.30 "moest ik wéér in een kooitje, in de keuken!" Ik weer gillen natuurlijk, want ik dacht, ik moet weer terug naar Spanje! En dat wilde ik niet, want ik vond Skippie de hond die hier al woonde eigenlijk ook wel heel leuk!
Maar ik was zoooo moe en vrouwtje zei dat we gingen slapen en dat ik ook moest gaan slapen, toen liet ze me alleen en kwam ze niet meer terug, zelfs niet toen ik extra zielig ging huilen, ze trapten er geen van allen in en bleven gewoon boven! ...hmmmm, eigenlijk ligt er wel een heel lekker zacht kussen in dit kooitje...en er staat een bak voer in, laat ik dat eerst maar eens op eten en dan zien we wel verder. 22.45 al, nou ja dan ga ik toch maar eens slapen want ik krijg last van m'n keel van dat gejank en er komt toch niemand...


15 April de 1e ochtend......"hee kijk nou daar zijn ze weer! ...en ik mag uit het hokje! Joepie wat een feest, eerst eens plassen en eten daarna het hele huis besnuffelen.
Daarna met het vrouwtje mee in de auto, nee hé wat nu weer! Ik wil helemaal niet en laat het even merken ook, ik ga heeeel zachtjes huilen op de achterbank want dat harde janken van gisteravond dat werkte niet dus dan zo maar eens proberen!"  Ze zegt dat we naar de dierenarts gaan...."

Bij de dierenarts geweest, Splinter is gezond voorzover we kunnen zien, is gechipt en heeft keurig z'n prikjes gehad.

Thuis gekomen lekker in de tuin gezeten.
Splinter snuffelt de hele tuin door en loopt tot 3 keer toe naar het randje van de vijver, hij luistert al vrij goed als ik hem terug roep....tot de 4e keer dan...

...."hmm dat is leuk daar, allemaal groene rondjes...het ruikt er ook anders...vrouwtje zegt steeds dat ik niet verder mag daar! Omdat dat de vijver is. Nou dat zal wel ,maar ik ga lekker toch....hee, ze roept weer dat ik niet verder mag! Nou ik doe lekker net of ik niks hoor en ...PLONS!! O helllup dit is koud!.... O hellupie wat koud!.... hee, wat is dat nou, ik kijk achterom naar mijn vrouwtje en ze zit me gewoon keihard uit te lachen! Nou dan klim ik er zelf maar weer uit". Ben ik er eindelijk uit ,spuit ze me ook nog eens af met een tuinslang brrrrrr, ze zegt dat ik anders ga stinken, daarna moest ik van haar gaan "drogen" in de zon, nou wat dat is weet ik wel want die hadden ze in Spanje ook, hmmm lekker warm.
Tijd voor een tukkie...Hee er vliegt een ding over me heen...en nog één! Die ga ik eens volgen, vrouwtje zegt dat het vlinders zijn, en dan die dikke daar met die strepen en die vleugels?
Hij gaat gewoon vlak bij mij zitten en maakt heel veel herrie! Zo van ZOEOEOEMMMM, daar zal ik eens een eind aan maken, aan dat gezoem HAP,HAP Mis, weer mis! Vrouwtje had het over een hommel ofzo en dat ik daar maar af moet blijven.
Nou genoeg te doen hier dat heb ik al gezien, volgens mij heb ik het nog niet zo slecht getroffen, ik mag ook steeds slapen op schoot, want dat ligt het lekkerst! Spanje? Spanje? Waar ligt Spanje ook alweer??


Inmiddels is Splinter hier helemaal thuis, zindelijk, gezond en hartstikke lief voor kindjes en Skippie!
Nog steeds erg ondeugend en ondernemend, een beestje met pit, maar we kunnen zo om hem lachen!!
We hebben nog geen moment spijt van onze keuze voor Splinter en stiekem heb ik alweer op de site zitten kijken naar al die andere lieve snuitjes!
Maar 2 is voorlopig wel even genoeg!






Lik van Splinter en Skippie
Groetjes van de Fam. Mostert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten