donderdag 25 augustus 2011

Rozemieke nu Tess

Wij hebben een hond gehad die Timo heette. We hadden hem uit het asiel toen hij ongeveer 6 maanden was en wisten niks van zijn achtergrond. Het was een bastaardhondje en zag er uit als een kleine blonde herder. Ruim 15 jaar is hij geworden en het was een schat van een hond.
Nu 3 jaar later wilden we graag een nieuwe hond, maar kwamen er maar niet uit wat het moest worden… een herder, teckel, spaniel???
Tot ik bij toeval  (wat heet toeval) op de site van ACE terechtkwam en Rozemieke zag. Een miniherdertje, die als pup samen met haar zusje gedumpt was bij Refugio.  Precies wat we zochten, wat leek ze qua uiterlijk op onze eerste hond. Ook zij was rond de 6 maanden en ook haar achtergrond was onbekend.

Nu is ze 3 weken bij ons en het gaat heel goed met haar. We hebben haar Tess genoemd en ze luistert al goed naar haar nieuwe naam.  Je merkt dat ze heel geinteresseerd is in andere honden en de contacten die ze dan maakt gaan bijna altijd heel goed. We hebben al veel met haar gewandeld en ook heeft ze al gezwommen. Ze sprong spontaan in een slootje.
We hebben het gevoel dat ze zich wel thuis voelt bij ons en we zijn heel blij met haar. Ze lijkt qua uiterlijk maar ook qua karakter veel op onze eerste hond Timo. Lief, ondernemend, soms impulsief en heel intelligent. Ze is voor ons een lot uit de loterij, heel bijzonder.

Groetjes, Carolien Klompstra

De foto komt zo snel mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten