donderdag 7 juli 2011

Vie, heeft ons gevonden!!!

Tijdens onze vakantie in Spanje op de campo bij Arenas, liep opeens een vermagerd hondje op ons terrein. We hebben haar een paar hondenbrokjes gegeven, die we hadden gekocht voor Chester, de retriever van ons beheerdersechtpaar. Met de staart tussen de benen heeft ze een brokje gegeten. Daarna gaven we haar een restje aardappeltjes met een beetje groenten. De aardappeltjes gingen direct op, maar de broccoli werd behendig naast de pan op de grond neergelegd en niet meer aangeroerd.
In een paar dagen hebben we haar van 106 teken afgeholpen en lekker bijgevoed. Het bleek dat zij zeer aanhankelijk was, behoorlijk opgevoed en zij is niet meer van onze zijde geweken. Wat te doen? Thuis in Nederland hebben we al twee honden......Haar zomaar de rug toe te keren was niet mogelijk. Via via hebben we een telefoonnummer te pakken gekregen van ACE, in Mijas Costa. Het plan was dat we haar daar zouden afleveren en thuis zouden bedenken of we haar zouden kunnen adopteren, zodat we niet een emotionele keuze zouden maken. Na 4 dagen echter konden we het ons niet voorstellen dat we haar moesten achterlaten, dus hebben de knoop gehakt. We gaan haar adopteren, duscussieren nog druk over haar naam. Op het adoptieformulier staat VIE (leven), maar daar gaat denk ik nog verandering in komen.

Maandag 5 juli hebben we haar naar Mijas gebracht, ze wordt daar gesteriliseerd, gevaccineerd etc.etc. dan daarna in het vliegtuig gezet naar Nederland. We kunnen niet wachten. Met pijn in ons hart hebben we haar achtergelaten in het asiel. Wij hebben grote bewondering voor degenen die daar onder zware omstandigheden het zo broodnodige werk verrichten. SUPER! Gisteren op 5 juli zijn we thuis gekomen en vandaag deze BLOG gestart.


Wordt vervolgd.
Vie is geadopteerd door de Fam. Jansen uit Den Haag


7 juli: Wat spannend allemaal. Van Lilian (ACE, Mijas) kregen we vanochtend een mailtje, waarin ze schrijft dat Vie nogal angstig en onwennig is tussen al die hondjes. Ze is inmiddels al gevaccineerd en de sterilisatie staat gepland voor de 12e. Mogelijk is zij een week later vliegklaar, nu maar hopen dat de mogelijkheid voor een vlucht zich snel aandient, want van Rineke (adoptieverantwoordelijke voor Nederland) begrepen we dat er zeer schaarse mogelijkheden zijn....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten