zaterdag 12 februari 2011

Ons opvanghondje Suyi

Vorig jaar oktober heb ik Suyi uit Spanje voor in opvang meegenomen. Zij had bijna geen vachtje en was broodmager. Suyi had leishmania en hartworm. Eenmaal thuis kreeg ze koorts, dit mede door de stress van de lange reis en haar verminderde weerstand. Het zieke meisje kon nog geen 100 meter lopen.

 
Na één week zakte de koorts en begon haar vachtje redelijk aan te groeien. Ze wilde lekker warm in haar jasje mee op de wandeling, natuurlijk niet zo ver, maar de wil was er. Ondanks het ziek zijn, at Suyi als een slootgraver, week na week ging het beter. Ze begon te spelen met onze honden en struinde rond om te zien of er ergens een konijnenholletje was. Toen Suyi naar haar eigen huisje vertrok, had ze zelfs in haar nek een vetrolletje.

Wij hadden in ons achterhoofd dat het heel moeilijk zou worden voor dit kleintje een geschikt baasje te vinden. Veel mensen zijn onbekend met leishmania en durven het niet aan een dergelijk hondje te adopteren. Na een verblijf bij ons van anderhalf maand, besloten we Suyi op de site van ACE te zetten. Tot onze vreugde kregen we een mailtje van Ria uit België dat er een Belgische familie in Suyi geïnteresseerd was. Na uitgebreid mailcontact, ook met Ria, over de ziektes van Suyi, nam de familie het besluit ondanks de hartworm en leishmania haar te adopteren. Natuurlijk was Suyi bij onze dierenarts geweest en deze was heel tevreden over haar vooruitgang. Nu woont Suyi sinds eind december 2010 bij haar lieve baasjes in België, ze krijgt voor de leishmania 1 tabletje per dag en voor de hartworm voorlopig nog
1 tabletje per maand. Eind januari zijn de baasjes met Suyi naar hun dierenarts geweest voor het maken van een bloedtest. Beide tabletjes moet ze voorlopig nog blijven gebruiken, maar haar hartje is prima, haar nieren en haar algehele conditie zijn goed.  De dierenarts in België is  heel tevreden over hoe Suyi zich hersteld heeft.



Dit stukje schrijf ik voor hondjes, die leishmania en/of hartworm hebben en weinig kans krijgen op een adoptie, terwijl er bij de juiste medicatie geen reden is een dergelijk hondje niet te adopteren. De kosten van de leishmania tabletjes bedragen 50 stuks € 12,50 en het is goed mogelijk dat Suyi t.z.t. met de leishmania tabletjes kan stoppen. Wel moet men altijd alert blijven. De tabletjes voor hartworm moet ze ongeveer 1 jaar gebruiken.

Ook wil ik de baasjes van Suyi even in het zonnetje zetten dat ze ondanks de medische achtergrond van Suyi, toch volledig voor haar gingen. Namens ons ‘petje af’, wij wensen jullie, de kinderen en Suyi nog heel veel gelukkige jaren toe.

Opvanggezin Kasper, Michael en Pia de Beer.


1 opmerking:

  1. Geweldig Pia, het zoveelste hondje dat door jouw opvang is geplaatst! En nog wel 1 met een rugzakje, ik hoop dat mensen niet zullen aarzelen en ook deze lieverds een kans zullen geven.

    Lieve groetjes Mieneke

    BeantwoordenVerwijderen